«Слуга народу» хоче встановити в Раді штучний інтелект, щоб стежити за нардепами

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:
«Слуга народу» хоче встановити в Раді штучний інтелект, щоб стежити за нардепами

Народний депутат тримає картки для голосування під час засідання Верховної Ради України, Київ, 18 червня 2019 р.

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

У партії «Слуга народу» хочуть встановити у Верховній Раді програмне забезпечення із застосуванням технології штучного інтелекту, щоб відстежувати спроби корупції та уникнути підкупу нардепів. Про це заявив майбутній нардеп Давид Арахамія, передає Інтерфакс-Україна.

«Будуть, напевно, спроби корупції в групах. Є такі традиції парламентські. Наше завдання — з ними боротися. Штучний інтелект повинен їх виловити», — зазначив він.

У той же час Арахамія відмовився називати компанію, яка буде займатися реалізацією проєкту. Проте розповів про специфіку роботи програми.

«Як це працює. Система безперервно аналізує голоси, усі результати голосування, і виявляє патерни, усі аномалії від патернів підсвічує. Умовно кажучи, ви два місяці голосували так, а потім раптово девʼять людей голосують за трошки іншим сценарієм. Не в тому сенсі, що не всі, як один, а не так, як зазвичай. Вона підсвічує і каже: ось ці люди, розбирайтеся. Вона не класифікує причину. А вказує на аномалію. А тепер бери і працюй з цією аномалією», — підкреслив він.