«Підготовка триває». Ветерани розкрили деталі власного параду до Дня Незалежності

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Марші на День Незалежності

  • Перший — офіційний. Марш Гідності, який організовуватиме влада. Другий — Марш захисників, який організовують ветеранські організації, волонтери та сім'ї загиблих.

Член організаційного комітету параду до Дня Незалежності «Марш захисників» Андрій Медведько розкрив деталі проведення заходу. Про це він повідомив у себе в Facebook.

Так, збір людей буде тривати з 8:00 до 9:00 в парку ім. Тараса Шевченка. О 9:30 колона має зупинитися біля універмагу «Україна», щоб вирівняти стрій.

О 9:50 колона планує рушити в бік Майдану, куди прибуде близько 10:20. Після цього військові будуть рівномірно займати територію площі, де буде заплановано фінальну частину заходу.

«Орієнтовно о 10.50 всі займуть свої позиції та виконають державний гімн України, групову фото та відео сесію, патріотичні скандування. Приблизно о 12.00 офіційна частина маршу буде закінчена. Далі частина людей піде на Михайлівську площу до «Стіни Пам’яті», де пройде молебень за полеглими в бою та концерт», — зазначив він.

Також Медведько уточнив, що даний план не є остаточним. Його представили Офісу президента.

«Ми розраховуємо на те, що для нашого заходу будуть створені всі можливі умови, щоб він став частиною прояву громадянської свідомості у День Незалежності нашої держави», — уточнив він.

Найближчим часом буде затверджено регламент Маршу і представлено список регіональних координаторів, відповідальних за роботу на місцях і формування колон.

«До участі в марші запрошуються усі ветерани російсько-української війни, волонтерські ініціативи та усі охочі. Детальні описи дій для конкретних категорій готуються. Підготовка триває! Підтримай своїх захисників!» — підкреслив Медведько.