У «Слузі народу» припустили, що заява Богдана про «відставку» могла бути перевіркою реакції на його підвищення до генпрокурора

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Майбутня народна депутатка від «Слуги народу» Ольга Василевська-Смаглюк припустила, що заява голови Офісу президента Андрія Богдана про його нібито відставку могла бути перевіркою реакції суспільства.

Про це вона сказала в коментарі каналу «112 Україна» у Трускавці, де триває тренінг для обраних до парламенту членів партії.

Вона припустила, що Богдан хотів подивитися, як люди відреагують на зміну його посади.

«Можливо, це була перевірка ставлення суспільства до можливого походу Богдана у відставку чи до підвищення, наприклад, на посаду генерального прокурора», — припустила вона.

За словами Василевської-Смаглюк, ніхто з членів партії не знав про «відставку» Богдана — усі дізналися про це зі ЗМІ.

«Ніхто [з членів партії «Слуга народу»] нічого не знав. Деякі з наших джерел, з якими ми спілкуємося, писали, що це правда, деякі просили не поспішати й не робити висновків», — сказала вона.

  • Увечері 1 серпня джерело в Офісі президента повідомило theБабелю, що глава Офісу президента Андрій Богдан написав заяву про звільнення за власним бажанням. На заяві не було ані дати, ані підпису, а формулювання було таким: «Прошу звільнити мене за власним бажанням з моменту бажання».
  • В Офісі президента офіційно не підтвердили бажання Богдана піти у відставку. «Ніхто нікуди не йде», — сказав заступник голови Офісу президента Руслан Рябошапка у коментарі theБабелю. Сам Богдан відмовився коментувати заяву.