Суд скасував перерахунок голосів на окрузі в Житомирській області, де програв кандидат від «Слуги народу»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Сьомий апеляційний адміністративний суд скасував попереднє рішення суду щодо перерахунку голосів на всіх виборчих дільницях округу № 64 (Житомирська область). Про це заявила голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Вчора Сьомий апеляційний адміністративний суд скасував зазначене рішення Житомирського окружного адміністративного суду. Дуже ретельно було розглянуто справу, усі документи, усі докази», — розповіла Сліпачук на брифінгу.

Вона пояснила, що рішення суду про перерахунок голосів «мало б дуже серйозний вплив на час і порядок підведення підсумків голосування», тому що стосувалося б як одномандатного виборчого округу, так і загальнодержавного.

За даними Центральної виборчої комісії, на окрузі № 64 переміг самовисуванець Володимир Арешонков, який набрав 27,63% голосів. За його конкурента, кандидата від «Слуги народу» Вʼячеслава Сігачова проголосували 26,83%. Різниця між кандидатами становила трохи більше 600 голосів. Третє місце в цьому окрузі посів нардеп від «Народного фронту» Сергій Пашинський.