Кримськотатарський активіст Бекіров пообіцяв оголосити голодування, якщо його етапують до Красноперекопська

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Тяжкохворий кримськотатарський активіст Едем Бекіров, якого утримують у СІЗО Сімферополя, написав заяву на випадок його етапування до Красноперекопська.

Про це повідомила дочка активіста Елеонора Бекірова.

Він написав, що в разі його етапування оголосить голодування. Про це Бекіров уже заявив омбудсмену в окупованому Криму Людмилі Лубіній, яка відвідала його в СІЗО.

Дочка політвʼязня також додала, що Бекіров може не витримати етапування, оскільки має серйозні проблеми зі здоровʼям.

  • 23 липня суддя підконтрольного Росії Центрального районного суду Сімферополя Олександр Вороний передав кримінальну справу кримськотатарського активіста Едема Бекірова до Красноперекопського районного суду Криму.
  • Адвокат Бекірова Олексій Ладін заявив, що етап із СІЗО до суду — 123 км, влітку, в автозаку, розбитими дорогами Північного Криму — Едем Бекіров не переживе.
  • Жителя селища Новоолексіївка Херсонської області Едема Бекірова затримали російські силовики на в’їзді в анексований Крим уранці 12 грудня 2018 року. Відомо, що він прямував до Криму відвідати 78-річну матір і родичів. Російські силовики затримали його за підозрою в незаконному зберіганні боєприпасів і вибухівки. Підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя заарештував Бекірова. Сам затриманий неодноразово заявляв про свою невинуватість.