Вночі: затверджено посла США в ООН, Нацгвардія виходить патрулювати вулиці, у Будапешті затримано українця — капітана, причетного до аварії на Дунаї судна

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Вночі: затверджено посла США в ООН, Нацгвардія виходить патрулювати вулиці, у Будапешті затримано українця — капітана, причетного до аварії на Дунаї судна

Келлі Крафт захищає свою номінацію на засіданні Сенату 19 липня 2019 року.

Sarah Silbiger / Bloomberg via Getty Images

Сенат затвердив посла США в ООН

Сенат США затвердив кандидатуру Келлі Крафт як постійного представника США при ООН. За Крафт проголосували 56 сенаторів, 34 проголосували проти її кандидатури.

Демократи в процесі затвердження критикували Крафт за брак досвіду у зовнішній політиці. Вони також заявляли, що на посаді посла США в Канаді Крафт нехтувала своїми обовʼязками і була відсутня у цій країні понад 350 днів за 21 місяць роботи.

Німеччина відмовилася патрулювати Ормузьку протоку

Міністр закордонних справ Хейко Мас заявив, що Німеччина не братиме участі у місії США біля берегів Ірану в Перській затоці. За його словами, у цьому питанні уряд у Берліні координує свої дії з французькими колегами.

«Ми вважаємо стратегію максимального тиску неправильною. Ми не хочемо військової ескалації, ми й надалі будемо виступати за дипломатичні кроки», — заявив Мас.

Нацгвардія виходить патрулювати вулиці українських міст

З 1 серпня військовослужбовці Національної гвардії почнуть охороняти громадський порядок у складі самостійних піших патрулів. До цього нацгвардійці несли службу спільно з співробітниками Національної поліції.

«У такому форматі для забезпечення правопорядку будуть залучені близько 2 000 патрульних, 100 автомобілів і 100 службових собак. Патрулюватимуть гвардійці пʼять днів на тиждень по 6 годин», — повідомляє МВС.

В Угорщині вдруге затримали українського капітана судна, яке влаштувало аварію на Дунаї

За рішенням Верховного суду Угорщини в Будапешті знову затримали 64-річного одесита, капітана швейцарського круїзного судна Viking Sygin, який зіткнувся з прогулянковим катером Hableány («Русалонька»). Внаслідок аварії загинули 28 осіб.

Адвокат капітана заявив, що українець не порушив правила перебування під домашнім арештом, тому вважає рішення затримати його необґрунтованим. 31 липня адвокат українця оскаржив нову підозру, висунуту його підзахисному і подав апеляцію. Захист стверджує, що капітан брав участь у наданні допомоги постраждалим — він кидав у воду рятувальні круги і спустив рятувальні човни.

У США скасували ювілейний «Вудсток»

50-й музичний фестиваль «Вудсток», який мав пройти 16—18 серпня, скасовано. Причина — організатори і влада не змогли погодити місце проведення фестивалю. Також далися взнаки проблеми з фінансуванням.

Спершу «Вудсток» планували провести на автодромі Воткінс-Глен, розташованому за 185 км від Нью-Йорка. Потім його спробували перенести в Меріленд на відкритий концертний майданчик Merriweather Post Pavilion, але врешті скасували. Вхід на нього організатори збиралися зробити вільним. Серед учасників фестивалю були заявлені The Killers, Imagine Dragons, The Sensational Space Shifters, Miley Cyrus.