До ВККС не змогли добрати члена за квотою омбудсмена Денісової. Активісти влаштували акцію перед засіданням та вимагали її відставки

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Під офісом Уповноваженої з прав людини в Києві активісти влаштували акцію «Зупинити вовче правосуддя». Вони вимагали від омбудсмена Людмили Денісової піти у відставку через можливу домовленість з головою Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК) Павлом Вовком.

Акцію влаштували через оприлюднені Національним антикорупційним бюро (НАБУ) записи розмов, які нібито підтверджують причетність Денісової до схеми із просування «своїх» людей у склад Вищої кваліфікаційної комісії (ВККС). Це, ймовірно, робив голова Окружного адмінсуду Києва Павло Вовк, а Денісова йому допомагала.

Акція розпочалася перед запланованим засіданням конкурсної комісії, яка мала добрати людину до ВККС за квотою Денісової. Але засідання не відбулося через відсутність кворуму, написала одна з організаторів акції та голова правління ГО «Центр інформації про права людини» Тетяна Печончик.

«Сама Денісова досі ніяк не відреагувала на скандал навколо #ОАСК і аудіозаписи, оприлюднені НАБУ, які можуть свідчити про вчинення нею корупційних дій», — написала вона.