У Києві зірвали пресконференцію мера Добропілля на Донеччині, який програв вибори. Його облили водою та закидали яйцями

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
У Києві зірвали пресконференцію мера Добропілля на Донеччині, який програв вибори. Його облили водою та закидали яйцями

Активісти організації «Традиція і порядок» влаштували акцію під час пресконференції в «Укрінформі» в Києві, де виступав, серед інших, мер Добропілля Донецької області Андрій Аксьонов.

Про це theБабелю розповів один із учасників акції Юрій. За його словами, активісти організації облили Аксьонова водою та закидали яйцями. Також під час акції сталися сутички, в ході яких вибили двері та пошкодили інше майно в приміщенні «Укрінформу», де відбувалася подія.

Загалом у акції взяли участь близько 50 людей, сказав він.

Активісти вважають, що Аксьонов взагалі не мав права балотуватися до Ради і «має сидіти в тюрмі», оскільки працював в окупованому Криму до кінця 2014 року.

Він програв вибори до парламенту на окрузі № 50 в Покровську та заявляв на пресконференції про несправедливі результати.

У поліції повідомили, що затримали двох підозрюваних у нападі на пресконференцію. «Правоохоронці встановили, що до приміщення забігли невідомі, почали конфліктувати з присутніми, кидали яйця, а потім розбили вхідні двері та втекли. Двох активних учасників події затримали та доставили до відділу поліції. Наразі вони надають пояснення», — йдеться у повідомленні.

  • 22 липня у Покровську біля будівлі окружної виборчої комісії № 50 почалися протести. Люди кажуть, що нібито виявили порушення виборчого процесу. Вони принесли під стіни комісії шини та встановили намети. 23 липня в Покровськ (Донецька область), де біля окружної виборчої комісії № 50 протестували місцеві жителі, вилетів вертоліт Мі-8 зі спецпідрозділом поліції.
  • В окрузі балотувалися чинний мер Покровська Руслан Требушкін від партії «Опозиційний блок» і самовисуванець — чинний мер Добропілля Андрій Аксьонов. Требушкін випередив Аксьонова, у якого 29,97% (19 589 голосів). Різниця між ними становила 206 голосів.