Військовий прокурор Матіос: Слідчий, який розслідував справу Ющенка, не знайшов слідів отруєння

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос розповів, що спілкувався зі слідчим, який розслідував отруєння третього президента України Віктора Ющенка, і той заявив, що отруєння не було.

Про це він заявив в ефірі програми Politeka Online.

«У мене працює заступником генерал Козлов, який був слідчим, котрий розслідував цю справу, і на нього був замах. І ось я можу це сказати, оскільки терміни давності вже такі, я його запитав [...]: Ігор Миколайович, Ігор, от скажи, ти ж розслідував, ти настільки занурений у цю ситуацію, що в тебе має бути своє бачення істини, яку ти зміг довести чи тобі не дали довести, скажи, було чи ні [отруєння]? [...]. Він сказав «ні». Отруєння не було», — заявив Матіос.

Інші подробиці розслідування він відмовився коментувати.

  • Ющенка ймовірно було отруєно 5 вересня 2004 року під час вечері з тодішнім главою СБУ Ігорем Смешком і його заступником Володимиром Сацюком. Результати аналізу крові Ющенка показали наявність слідів діоксину. Щоб ідентифікувати речовину, Генпрокуратура перевірила зразки зі США та Великої Британії, які показали розбіжність із формулою діоксину. Також ГПУ просила зразки у Росії, однак та відмовилася їх надати.
  • Раніше Смешко, який ішов на вибори у Верховну Раду з партією «Сила і честь», неодноразово заявляв, що отруєння Ющенка не було. Смешко багато років ходив на допити у цій справі.