Помер історик і тележурналіст Кара-Мурза

Автор:
Тетяна Павлова
Дата:

У віці 59 років помер відомий тележурналіст, історик Володимир Кара-Мурза.

Про це у Twitter повідомив його син Володимир Кара-Мурза — молодший.

«Сьогодні, 28 липня, пішов з життя Володимир Олексійович Кара-Мурза (1959—2019). Історик, тележурналіст, один із засновників «старого НТВ». Мій тато. Пішов о 8 ранку, в день своїх іменин», — написав Кара-Мурза — молодший.

Про місце і час прощання сімʼя померлого пообіцяла повідомити згодом.

Володимир Кара-Мурза народився в 1959 році. Закінчив історичний факультет МДУ.

Працював теле- і радіоведучим. Його журналістська карʼєра почалася на телебаченні, куди він прийшов у 1992 році. Разом з Євгеном Кисельовим він працював над програмою «Итоги» на телеканалі «Останкино» (нині — Перший канал), а потім перейшов на НТВ. Протягом шести років вів на НТВ авторську аналітичну програму «Сегодня в полночь», а також був автором і ведучим історичної програми «Свидетель века».

Кара-Мурза-старший — один з представників команди «старого НТВ», частина якої після розгону телеканалу перейшла на канал «ТВ-6» Бориса Березовського, а після закриття каналу — на ТВС, де ведучий також вів кілька авторських передач — «Грани», «Место печати», «Тушите свет». Після відключення ТВС від ефіру журналіст пішов на RTVi, де протягом пʼяти років вів передачу «Сейчас в России».

За свою професійну діяльність Кара-Мурза-старший удостоєний премії Спілки журналістів Росії «Золотое перо России».