Вночі: у Чехії спалах рекету через українців, Трампу дозволили будувати стіну на кордоні з Мексикою, а Зеленського запросили в Білий дім

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

У Чехії зафіксували спалах рекету. Поліція звинувачує в цьому українців

Правоохоронці Чехії вперше за довгий час зіткнулися із зростанням такого явища, як «кришування» бізнесу. Ним переважно займаються українці, передає Vinegret.

«Ця злочинна діяльність домінує, насамперед, серед громадян української національності, жертвами яких стають їхні співвітчизники, які займаються підприємництвом на території Чехії. Бізнесменів змушують платити за так званий «захист», погрожуючи насильством і розправою над ними самими, так й над їх родичами в Україні», — йдеться в повідомленні.

Станом на минулий рік, такі випадки були зафіксовані в 10 з 13 регіонів країни.

Сам факт повернення «кришування» пояснюється тим, що поліція кинула значні сили на боротьбу з податковим шахрайством, яким «українська мафія» займалася останнім часом. У звʼязку з цим злочинці вирішили переорієнтуватися на інші види криміналу, резюмують правоохоронці.

Верховний суд США дозволив Трампу будівництво стіни на кордоні з Мексикою

Верховний суд Сполучених Штатів дозволив президенту Дональду Трампу побудувати стіну на кордоні з Мексикою за кошти, взяті з державного бюджету Пентагону. Про це повідомляє CNN.

«Рішення дозволяє витрачати гроші Міністерства оборони, поки триватиме судовий процес щодо законності використання цих коштів. Суд прийняв рішення, оскільки адміністрація Трампа надала «переконливі докази», — йдеться в повідомленні.

Трамп запросив Зеленського до Білого дому після успішної телефонної розмови

Президент США Дональд Трамп запросив свого українського колегу Володимира Зеленського до Білого дому після того, як відбулася їхня телефонна розмова. Постійний представник Сполучених Штатів при Європейському Союзі Гордон Сондланд стверджує, що лідери країн знайшли спільну мову, передає «Радіо Свобода».

«Вчора президент Зеленський досить довго спілкувався з президентом Трампом, вони знайомилися. Я спілкувався з обома і до, і після цієї розмови. Бесіда пройшла дуже успішно, вони відразу знайшли спільну мову», — зазначив він.

За словами Сондланда, одним з результатів цієї розмови стало запрошення Зеленського до Білого дому.

«Президент Трамп наприкінці розмови запросив Зеленського до Білого дому в термін, який підходить для обох сторін, в найближчому майбутньому», — уточнив він.

Іран звільнив частину екіпажу затриманого індійського танкера MT Riah

Іранська влада вирішила звільнити 9 з 12 громадян Індії з екіпажу затриманого нафтового танкера MT Riah. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Так, Тегеран звинуватив судно у контрабанді пального. Його захоплення сталося на тлі загострення відносин між Іраном, Великою Британією та США.

Зараз у полоні перебуває ще 21 громадянин Індії: троє з судна МT Riah і 18 з танкера Stena Impero. Останній захопили минулої ночі, оскільки він ішов під прапором Великої Британії.

Петиція з вимогою звільнити Богдана набрала необхідну кількість голосів. Це вже другий документ

Друга електронна петиція з вимогою люструвати главу Офісу президента Андрія Богдана набрала необхідні 25 тис. 117 голосів громадян. Про це свідчать дані Інтернет-представництва президента в розділі «е-петиції».

«Андрій Йосипович Богдан не має права обіймати посаду голови Адміністрації Президента України на підставі Закону України «Про очищення влади», — стверджує автор петиції.