В Окружному адмінсуді назвали тиском обшуки НАБУ та ГПУ

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Окружний адміністративний суд Києва (ОАСК) називає тиском слідчі дії, які 26 липня в суді проводять представники Національного антикорупційного бюро (НАБУ) та Генеральної прокуратури (ГПУ). Про це йдеться в заяві, оприлюдненій пресслужбою ОАСК.

«Працівниками НАБУ та ГПУ здійснюється грубе неправомірне втручання в роботу Окружного адміністративного суду міста Києва — наразі проводяться обшуки в кабінетах суддів, канцелярії, інших приміщеннях, відбувається вилучення оргтехніки та документів, що унеможливлює проведення судових засідань, прийом та реєстрацію вхідних документів від відвідувачів суду», — йдеться в повідомленні.

В ОАСК заявили, що слідчі дії проводяться на підставі ухвали суду з порушенням територіальної підсудності справи, адже клопотання про проведення обшуку подав слідчий управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури до суду, розташованого в Чернігові.

«Слід зазначити, що вказаний структурний підрозділ ГПУ було утворено для розслідувань справ Майдану під керівництвом Горбатюка, а питання можливих правопорушень з боку суддів не належить до сфери компетенції цього управління», — йдеться в заяві.

У суді підкреслюють, що через обшуки роботу суду заблоковано, і коли буде відновлено — невідомо.

«Неправомірні дії ГПУ та НАБУ свідчать про спроби тиску на суддів та їх дискредитацію. Обшуки тривають понад шість годин, судді і працівники апарату суду залишаються заблокованими, зв’язку з ними немає. Запланований брифінг ОАСК з приводу ситуації, що склалась, не відбувся, адже судді фізично не мали змоги вийти до журналістів», — заявили в суді.