«Справа не в кріслі, справа в принципах». Брати Клички подали до суду на телеканал «1+1»

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Очільник Києва Віталій Кличко заявив, що вони з братом Володимиром подали до суду на телеканал «1+1». Про це він сказав на брифінгу.

«Жодного дня не минає, щоб один з найрейтинговіших каналів не згадав недобрим словом київського мера. Брехня, маніпуляції, відверто сфабрикована інформація. Я вже говорив, що буду захищати свою честь і гідність у суді. Я і мій брат подали позов до суду на канал «1+1», який поливає нас брудом. На мені вирішили не зупинятися і вже дісталися до мого брата Володимира», — заявив Віталій Кличко.

Він зазначив, що генеральний директор телеканалу Олександр Ткаченко зацікавлений у звільненні глави КМДА, щоб зайняти його посаду, що позначається на ангажованості сюжетів каналу. Віталій Кличко не вважає свій позов наступом на свободу слова.

«Справа не в кріслі, справа в принципах», — зазначив очільник столиці.

На думку Кличка, дії нової влади є неконструктивними і недемократичними. Він назвав це наступом на місцеве самоврядування і згортанням реформи децентралізації.

«1+1» майже одразу прокоментували заяву Віталія Кличка подати в суд на канал, вони зазначили, що готові відстоювати свої права в суді.

«Це вже не перша заява чинного мера Києва, однак телеканал «1+1», як і раніше, не отримував ніяких офіційних документів з цього приводу. У той же час, у разі отримання позову, ми готові відстоювати свої права в суді. Ще раз підкреслюємо: у своїй редакційній політиці журналісти каналу «1+1» керуються фактами, і на неї не впливають ані менеджмент, ані власники», — йдеться в заяві.