У журналіста «Громадського» в день виборів у центрі Києва вкрали знімальну техніку та записи зйомки у квартирі депутата

Дата:

Журналіст «Громадського» Богдан Кутєпов заявив, що в день виборів 21 липня у центрі Києва невідомі викрали з його автомобіля знімальну техніку на 170 тис. грн. Про це Кутєпов написав у Facebook.

За його словами, інцидент стався 21 липня в центрі Києва — машина була припаркована на розі вулиць Трьохсвятительської та Костьольної. «У день виборів, поки я стримив на мосту Кличка, якось відключили сигналізацію і витягли з багажника машини ноутбук, камери, мікрофони, диктофон. Я спочатку сподівався на якісь результати по гарячих слідах, адже машина була припаркована на розі вулиць Трьохсвятительської та Костьольної. Це прямо за майбутнім Офісом президента (Українським домом), у зоні дії щонайменше двох камер спостереження. Ще з десяток камер у радіусі 200 м, щоб простежити, звідки прийшли і куди після злочину злодії подалися», — повідомив журналіст.

За його словами, злодії вкрали з паспорта «заначку» у 200 грн, а з гаманця 500 грн, причому документи та гаманець залишили. Крім того, були викрадені записи зйомок з квартири народного депутата, імені якого Кутєпов не називає: «На викрадених картках на диктофоні та камері — зйомка у квартирі одного діючого народного депутата, якого я навіть тегати тут поки не буду. Тому що він і так другий раз перезнімався для фільму. А тепер доведеться повідомити, що треба буде зніматися в третій раз, тому що його напівінтимні відео зараз у якихось ведмежатників. А поліція — невідомо навіть, чи вилучила відео з камер спостереження».

Він також додав, що знімальну техніку «Громадське» видало йому під акт про передачу матеріальних цінностей, і тепер він винен своєму роботодавцю близько 170 тис. грн.

«Пройшло 5 днів, від слідчого — мовчання. Я сходив на місце, поспілкувався з людьми, які працюють в районі: кажуть, це саме в тому місці постійна історія», — додав він.