Вночі: реакція ООН на затримання російського танкера, Палестина заморозила всі угоди з Ізраїлем, «Зоря» почала з перемоги в Лізі Європи

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

В ООН відреагували на затримання СБУ російського танкера

Організація Обʼєднаних Націй в курсі затримання російського танкера NEYMA співробітниками СБУ та закликає Україну і Росію утриматися від ескалації конфлікту.

«Ми бачили повідомлення ЗМІ, але не можемо незалежно підтвердити достовірність обставин інциденту», — повідомив на брифінгу заступник прессекретаря генсека ООН Фархан Хак.

Представник додав, що раніше ООН вже висловлювала стурбованість захопленням Росією українських моряків і кораблів, і ще раз підкреслив, що організація закликає сторони утриматися від ескалації.

Палестина призупинила всі угоди з Ізраїлем

Глава Палестинської автономії Махмуд Аббас заявив, що вирішив призупинити виконання угод з Ізраїлем на тлі погіршення відносин між двома сторонами. Політик повідомив, що створить комітет, який займатиметься цим питанням, але не вказав, коли саме це має статися.

При цьому глава Палестинської автономії назвав знесення Ізраїлем будинків палестинців в околицях Східного Єрусалиму «етнічними чистками». «Ми простягаємо руки до миру, але ми не здамося перед заходами, до яких вдаються окупанти», — зазначив Аббас.

«Зоря» стартувала з перемоги в Лізі Європи УЄФА

Луганська «Зоря» перемогла в першому матчі кваліфікаційного раунду Ліги Європи. У Чорногорії команда Віктора Скрипника перемогла клуб «Будучност» з рахунком 1:3. Два голи на рахунку Громова (на 15 и 20-й хвилинах), ще один мʼяч забив Арвеладзе (на 82-й хвилині). Матч-відповідь відбудеться 1 серпня.

Apple оголосила про купівлю підрозділу Intel з виробництва модемів для смартфонів

Компанія Apple оголосила про придбання бізнесу Intel з виробництва модемів для смартфонів. Сума угоди склала $1 млрд.

В Apple перейдуть близько 2,2 тис. співробітників Intel. Також компанія отримає права на інтелектуальну власність та обладнання. Крім того, до Apple перейдуть понад 17 тис. патентів на різні бездротові технології.

Угода дозволяє Intel продовжити розробку модемів, які не будуть використовуватися в смартфонах. За словами гендиректора компанії Боба Свона, Intel планує зосередитися на розробці технологій для мобільного звʼязку пʼятого покоління (5G) для мережевих операторів, виробників телекомунікаційного обладнання та провайдерів хмарних сервісів.