Ексначальнику одеської поліції Головіну повідомили про підозру

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Спеціальна антикорупційна прокуратура (САП) повідомила про підозру ексначальнику одеської поліції Дмитру Головіну. Затриманого підозрюють за ч. 5 ст. 191 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах).

Прокурори САП і детективи Національного антикорупційного бюро підготували клопотання про утримання під вартою.

«11 листопада 2017 року було встановлено групу осіб, яка за попередньою змовою з працівниками правоохоронних органів завезла на територію України, а саме в зону діяльності митного поста «Одеса-центральний» Одеської митниці ДФС, сім контейнерів з тютюновими виробами. Надалі працівники Генпрокуратури зазначені тютюнові вироби вилучили під час обшуку морського терміналу й помістили на склад в Одесі для подальшого зберігання. У серпні 2018 року кримінальне провадження було передано в органи Національної поліції Одеської області для подальшого розслідування. Керівництво ГУ Нацполіції Одеської області дало вказівку про переміщення тютюнових виробів на склади приватних структур, з керівниками яких Головін і його заступник увійшли в злочинну змову», — повідомили в САП.

Зазначають, що частина цигарок незабаром зникла з приватних складів. Керівник підприємства, якому їх передали на зберігання, ховається зараз за кордоном. Також розшукують колишнього заступника Головіна полковника Костянтина Гейка.