У Москві затримали активіста Котова, який допомагав українським військовополоненим морякам

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
У Москві затримали активіста Котова, який допомагав українським військовополоненим морякам

Facebook / Konstantin Kotov

У Москві затримали російського активіста Костянтина Котова, який допомагав українським військовополоненим морякам. Про це у Facebook повідомила російська журналістка Вікторія Івлєва.

«Щойно на виході зі свого будинку був затриманий мій друг, активіст Костянтин Котов. Затримав Костю 2-й оперполк. Як вони сказали, на вимогу Тверського ВВС. Це все, що Костя встиг прокричати в телефон», — написала Івлєва.

Пізніше журналістка написала, що Котова привезли до Тверського ВВС міста Москви, де він чекає на адвоката.

«Кості закидають дві арештні статті: КпАП 20-2, частина 2, і 19-3. Кажуть, що в нього був допис про вихід на мітинг 19 числа, але скріншот поки не надали», — написала жінка.

Російський адвокат Микола Полозов, який захищає в суді українських моряків, також висловив слова підтримки активісту.

«Костянтин дуже багато допомагає Вікторії з передачами українським морякам, і взагалі хороша людина. Сподіваюся, з ним усе буде добре», — написав адвокат.

  • Костянтин Котов неодноразово публічно висловлювався на підтримку українських військовополонених моряків та допомагав робити їм передачі до вʼязниці. Також Котов регулярно заявляв про підтримку українських політвʼязнів Павла Гриба та Олега Сенцова. Він був присутній на багатьох судах та виходив на пікети з вимогою звільнення увʼязнених.
  • 31 березня Костянтин Котов вийшов у Москві на Манежній площі з одиночним пікетом проти вивезення кримських татар з півострова на територію РФ.