Вночі: Сенат США затвердив главу Пентагону, Північна Корея затримала російське судно, кліп Queen встановив рекорд на YouTube

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Вночі: Сенат США затвердив главу Пентагону, Північна Корея затримала російське судно, кліп Queen встановив рекорд на YouTube

Chief National Guard Bureau / Flickr

Сенат США затвердив нового міністра оборони

Сенат США проголосував за затвердження Марка Еспера главою Пентагону, закривши тим самим кількамісячну вакансію, яка виникла після відставки Джеймса Меттіса.

Еспер — ветеран армії США. Він закінчив військову академію Вест-Пойнт, служив в Іраку. Новий глава Пентагону також був віцепрезидентом оборонної корпорації Raytheon, старшим співробітником в апараті Сенату, очолював стратегічний дослідницький інститут Heritage Foundation.

Північна Корея затримала російське судно

Північнокорейські прикордонники затримали російське риболовецьке судно «Сянхайлінь-8». Корабель затримали у 53 морських милях від берега через нібито незаконний перетин кордону.

На борту перебували 17 моряків, зокрема 15 громадян РФ і двоє громадян Південної Кореї. Усі вони затримані. «Сянзайлінь-8» прямувало з південнокорейського порту Сокчо в Японське море для вилову крабів. Зараз моряки перебувають в порту Вонсан.

У «Слузі народу» хочуть позбавляти мандата за прогули

Лідер партії «Слуга народу» Дмитро Разумков анонсував прийняття законопроєкту про позбавлення нардепів мандата за прогули. «Цю процедуру потрібно буде прописувати. Одним з форматів, який ми розглядали, це референдум з відкликання народного депутата, це можуть бути і законодавчо прописані норми: якщо ви не відвідуєте свою роботу протягом, скажімо, 30% робочого часу... Це буде визначати закон. Не прийшли на 30% засідань — втрачаєте мандат», — вважає Разумков.

Кліп Queen встановив рекорд для музичних відео, знятих до 1990 року

Офіційне відео на пісню групи Queen “Bohemian Rhapsody” набрало понад 1 млрд переглядів на YouTube. Це є рекордом для всіх музичних відео, які зняті до 1990 року.

Відеохостинг зазначив, що кліп на пісню “Bohemian Rhapsody” вважається одним з ключових музичних відео, які вплинули на всю музичну індустрію. Він спонукав інших артистів робити подібні відео на свої пісні та встановив «золотий стандарт» на роки вперед. Після досягнення кліпом мільярдної позначки відео перезавантажили на YouTube в HD-якості.