Розкрадання $6 млн при купівлі системи раннього виявлення: у «Спецтехноекспорті» стверджують, що привласнити гроші було неможливо

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У держпідприємстві «Спецтехноекспорт», де проходили обшуки у справі про привласнення грошей при купівлі підвісної системи раннього виявлення, заявили, що присвоїти $6 млн було неможливо, оскільки підприємство не розподіляє кошти.

Про це йдеться в офіційній заяві держпідприємства.

«Заволодіння державним підприємством «Спецтехноекспорт» чи його співробітниками грошовими коштами, що були оплачені американській компанії за поставлене, встановлене та працююче обладнання, є неможливим, оскільки «Спецтехноекспорт» є уповноваженим державою спецекспортером і не є розпорядником публічних коштів. Також підприємство не приймає рішення щодо вибору того чи іншого оборонного обладнання для закупівлі на потреби державних силових структур», — йдеться у повідомленні.

У заяві йдеться, що при купівлі системи для Держприкордонслужби «Спецтехноекспорт» займався лише поставкою обладнання і виконував пряму постанову Кабміну про закупівлю.

Керівництво компанії передало силовикам усі необхідні документи і має намір співпрацювати на час розслідування.