Портнова знову викликають на допит в ГПУ у справі Євромайдану

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Генеральна прокуратура вдруге викликала на допит колишнього заступника глави Адміністрації президента часів Януковича Андрія Портнова.

Про це йдеться у повістці, опублікованій на сайті ГПУ.

«Громадянин Портнов Андрій Володимирович [...]. Вам необхідно з’явитися 29 липня 2019 року об 11:00 до управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України [...] для допиту та одночасного допиту як свідка у кримінальному провадженні № 42013110000001029», — зазначено у повістці.

Портнова допитають як свідка у справі про злочини проти Євромайдану за фактами злочинного перешкоджання проведенню мітингів з листопада 2013 до лютого 2014 року.

  • 16 липня Генеральна прокуратура викликала на допит Андрія Портнова. Його допитали як свідка у справі про злочини проти Євромайдану з листопада 2013 до лютого 2014 року, зловживання владою правоохоронцями і організацію умисних вбивств.
  • 15 червня Державне бюро розслідувань (ДБР) почало розслідувати ймовірне зловживання службовим становищем детективами Національного антикорупційного бюро (НАБУ). Вони займалися справою про можливе незаконне збагачення Андрія Портнова.
  • У березні 2018 року СБУ порушила справу про держзраду щодо Портнова. Через це ексголова Адміністрації президента подав позов до суду проти Служби безпеки України.