У «Голосі» заявили про порушення на 118 окрузі, де лідирує Дубневич

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

У штабі партії «Голос» заявили про численні порушення на 118 одномандатному виборчому окрузі у Львові, який включає частину Личаківського та Шевченківського районів міста, а також Пустомитівський район.

«За результатами екзит-полу Васильченко перемогла Дубневича з розривом 13,04%. Проте сайт ЦВК показує, що наразі перемагає Дубневич», — заявив на брифінгу лідер партії Святослав Вакарчук.

Як зазначили у партії, із тих дільниць, на яких перемагає представниця «Голосу» Галина Васильченко, Окружна виборча комісія перестала приймати протоколи та приблизно 20 із них повернула на доопрацювання без поважних причин. Після зауважень з боку партії ОВК оголосила перерву до 11:00 вівторка та перестала приймати протоколи від ДВК.

«Окружна комісія, на нашу думку, значною мірою упереджена, протоколи дільничних комісій, які показували гарний результат пані Васильченко, почали повертати на уточнення до дільничних виборчих комісій з різних причин. Але переважно це були технічні, надумані недоліки. Станом на цей момент окружна комісія повернула близько двох десятків протоколів на уточнення — це саме ті дільниці, де результат пані Васильченко є суттєвим», — зазначив на брифінгу член команди партії «Голос» Володимир Венгер.

Водночас Вакарчук заявив, що політсила не збирається залишити все просто так.

«Ситуація вкрай загрозлива не тільки з огляду на ситуацію на цьому окрузі. Ми не дамо вкрасти голос жодного нашого виборця. Закликаємо ЦВК змусити ОВК і ДВК цього округу виконати свої функції та продовжити вносити дані», — зазначив лідер «Голосу».

Він закликав міністра внутрішніх справ Арсена Авакова взяти під контроль ситуацію та запобігти крадіжці голосів, а президента Володимира Зеленського — захистити вільне волевиявлення громадян.

  • Згідно із даними ЦВК на 15:00, на окрузі № 118 за результатами підрахунку 89% голосів Богдан Дубневич набирає 33,04% голосів, а кандидатка від «Голосу» Галина Васильченко 29,66%.
  • Пʼять партій проходять у Верховну Раду за результатами обробки Центральною виборчою комісією 50,01% протоколів.
  • Явка на виборах депутатів Верховної Ради девʼятого скликання стала найнижчою в історії.