Вночі: за кордоном завершилося голосування на виборах Ради, ОБСЄ нарахувала 75 порушень у першу добу перемирʼя, біля Мавританії горить українське судно

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Голосування на виборах до Верховної Ради на закордонних округах завершилося

О 06:00 22 липня за Києвом завершилось голосування на останній закордонній виборчій дільниці — в американському місті Сан-Франциско (Каліфорнія). Кількома годинами раніше завершилось голосування на закордонній виборчій дільниці № 900089 у Вашингтоні.

Також біля шостої ранку в посольстві України в Мексиці завершила свою роботу закордонна виборча дільниця № 900054.

ОБСЄ зафіксувала 75 порушень у першу добу після оголошення перемирʼя на Донбасі

Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ у неділю зафіксувала в цілому 75 порушень режиму припинення вогню. Зокрема зафіксовано 3 вибухи, 21 випущений снаряд і 51 вистріл зі стрілецької зброї.

«Практично всі порушення режиму припинення вогню зафіксовано в період між 00:01 і 08:00 в Луганській області, в районах на схід від населеного пункту Попасна (підконтрольний Україні, 69 км на захід від Луганська) і біля населеного пункту Золоте (підконтрольний Україні, 60 км на захід від Луганська). У період між 08:01 і 12:00 СММ зафіксувала 1 вибух в Донецькій області неподалік Авдіївки (підконтрольна Україні, 17 км до північ від Донецька)», — йдеться у звіті СММ ОБСЄ.

Біля берегів Західної Африки горить український корабель

Український океанський траулер «Іван Голубець» (зафрахтований латвійським бізнесменом українського походження, ходить під прапором Грузії) горить біля берегів Мавританії. На борту на час загоряння перебували 90 осіб — громадяни України і Росії. За даними ЗМІ, пожежа почалася вчора в машинному відділенні і швидко поширилася на палубу. Через сильне задимлення капітан віддав команду покинути судно. Людей евакуював інший траулер «Маршал Крилов». За попередньою інформацією, через пожежу загинула одна людина.

У Канаді в річку впав літак

У канадській провінції Альберта в річку впав літак. Інцидент стався одразу після вильоту повітряного судна, марка якого не називається, з аеропорту міста Джаспер. Літак впав у річку Атабаску.

За даними Міністерства охорони здоровʼя Альберти, один з двох чоловіків, які були на борту, загинув. Другий потерпілий госпіталізований у важкому стані.