У «Слузі народу» допускають призначення премʼєром Данилюка, Коболєва чи Вітренка. Партія Вакарчука не проти

Автори:
Марія Ульяновська, Олег Панфілович
Дата:

Кандидат у депутати Верховної Ради від партії «Слуга народу» Давид Арахамія допускає призначення премʼєр-міністром секретаря Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олександра Данилюка, глави НАК «Нафтогаз України» Андрія Коболєва або виконавчого директора «Нафтогазу» Юрія Вітренка. Про це він повідомив журналістам, передають Українські Новини.

«Такого роду люди [можуть бути призначені премʼєром]. Які є професійними економістами, які можуть спокійно розмовляти англійською мовою, які вже знають, як працює держава, і не були в партіях і «міжсобойчиках», — відповів Арахамія на питання про можливе призначення Данилюка, Коболєва чи Вітренка на посаду премʼєр-міністра.

Арахамія зазначив, що команда президента Володимира Зеленського вже обговорює до 4-х кандидатур на цю посаду. «Тимошенко там немає, і Палиці там немає», — додав кандидат.

У партії «Голос» заявили, що не проти призначення когось із названих кандидатур. «Усі три кандидатури є гідними. Проте потрібно розглядати не тільки кандидатуру премʼєр-міністра, але й пакетне, так би мовити, узгодження. Тому що премʼєр повинен бути готовий працювати з цими міністрами», — заявила керівник штабу «Голосу» Юлія Клименко в коментарі theБабелю.