У Канаді українці голосують на трьох виборчих дільницях

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

У Канаді виборчі дільниці для українців відкрилися в Торонто, Оттаві та Едмонтоні. Роботу розпочато за графіком. Про це повідомляє «Укрінформ».

До виборчих списків на дільниці в Оттаві внесено понад 1 100 осіб, однак до округу належить не лише столиця Канади, а й провінції Квебек, Нова Шотландія, Нью-Брансвік, острів Принца Едварда й Ньюфаундленд та Лабрадор. Генеральне консульство України в Едмонтоні, на території якого розташована виборча дільниця, було відкрите минулого року, тож ці вибори є для нього лише другими. Консульський округ також поширюється на тисячі кілометрів і включає провінції Альберта, Британська Колумбія, Саскачеван, Манітоба, а також Північно-Західні території, Юкон і Нунавут.

У Торонто ж мешкає найчисельніша українська громада Канади й одна з найбільших у світі. Аби мати змогу прийняти якомога більше виборців, на території Генконсульства під виборчу дільницю тимчасово переобладнали найбільший зал. Дипломатична установа також залишатиметься закритою у понеділок, аби дати змогу членам виборчої комісії підрахувати всі голоси.

Усі виборчі дільниці в Канаді працюватимуть до 20:00 за місцевим часом. Таким чином, дільниці в Оттаві та Торонто зачинять о 3-й ранку за Києвом, а в Едмонтоні — о 5-й ранку. Зранку черг до дільниць немає.