СБУ провела обшук в «АрселорМіттал». Вилучено обладнання, проєкт заморожено

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Працівники Служби безпеки України провели обшуки на гірничо-металургійному комбінаті «АрселорМіттал Кривий Ріг», результатом чого стало вилученння машини безперервного лиття заготовок, а також окремих елементів устаткування. Через це проєкт вартістю $150 млн довелося заморозити, передає «Громадське».

Так, один із топменеджерів компанії розповів, що правоохоронці вилучили частину ділових паперів, технічну документацію, інформацію з бухгалтерії, а також договори з підрядниками.

«Іншими словами, ми не можемо вести роботи, добудовувати машину. Інвестиції на стопі, це $150 млн», — зазначив він.

У той же час головний юрист підприємства Артем Філіпʼєв розповів, що вчора, о 9 ранку, на територію «АрселорМіттал» зайшли 18 співробітників СБУ в супроводі працівників ДСНС та Державної служби радіологічного контролю.

«Найбільша увага співробітників СБУ була прикута до документів з фінансово-господарських відносин нашої компанії у рамках цього будівництва. Цей проєкт вартістю 150 млн доларів — одна з найбільших інвестицій в економіку нашої країни. І який стосунок він має до екоциду — мені важко зрозуміти», — підкреслив він.

Що сталося?

17 серпня СБУ порушила проти керівництва «АрселорМіттал» кримінальне провадження за порушення норм екологічної безпеки.

У компанії звинувачення відкидають і натякнули на тиск, що здійснюється на тлі виборів.