«Рішення ЦВК треба за будь-яку ціну поламати». Ще одна суддя поскаржилася на тиск з боку кандидата Куницького

Автор:
Тетяна Павлова
Дата:

Суддя Шостого апеляційного адміністративного суду Людмила Губська заявила, що їй надіслали вдячні SMS і обіцяли матеріальну винагороду за рішення на користь кандидата від партії «Слуга народу» Олександра Куницького.

Цю заяву судді опубліковано у вільному доступі.

У документі зазначається, що Губська входила до складу суддівської колегії у справі щодо оскарження рішення Центральної виборчої комісії про зняття з виборів кандидата Куницького, який балотується в мажоритарному окрузі № 169 (Харків).

У заяві йдеться, що Губська у складі колегії вийшла в дорадчу кімнату о 15:37, а оголосити рішення планувалося о 21:00.

Вже о 18:27 суддя отримала SMS такого змісту: «Дякуємо за допомогу. Ви прийняли правильне рішення. Проблем не буде. Андрій Миколайович все повинен передати. Як ми зрозуміли оприлюднення сьогодні о 21:00. Рішення комісії [ЦВК] треба за всяку ціну поламати. 50% від спасибі передасть керівник сьогодні, а решту завтра».

Згодом Губська отримала ще одне SMS такого змісту: «Іншим колегам ми передамо окремо. Зараз інші тенденції. Треба по всіх, у кого були важкі часи, допомагати і давати можливість балотуватися. Цей Саша [Куницький] хоч і ізраїльтянин, але хлопець хороший».

Суддя розцінила це як тиск на професійну діяльність і закликала відповідні органи вжити відповідних заходів реагування.

«Зміст отриманих мною SMS-повідомлень дає підстави повʼязувати їх з розглядом справи [Куницького] та стверджувати, що надіслані повідомлення, в яких містяться заклики до прийняття конкретно визначеного рішення у справі не пізніше визначеного часу з вказівкою на подальше отримання неправомірної вигоди є втручанням у діяльність суддів при здійсненні правосуддя та пропозицією надати неправомірну вигоду службовій особі, за що передбачена кримінальна відповідальність», — написала Губська.

Vru.gov.ua

Vru.gov.ua