Вночі: в Україні настав «день тиші», SpaceX перенесла запуск Dragon, а хакери зламали сайт Скотленд-Ярда

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Вибори в Раду-2019: в Україні настав «день тиші»

У суботу, 20 липня, в Україні настав день тиші перед достроковими парламентськими виборами. Це передбачено ч. 2 ст. 70 Закону «Про вибори народних депутатів України».

У неділю, 21 липня, в країні відбудуться дострокові парламентські вибори. Згідно із законом «Про вибори народних депутатів України», передвиборна агітація має завершитися об 00:00 останньої пʼятниці перед днем голосування.

Після цього комунальним службам дається час, аби зняти всі розміщені агітаційні листівки кандидатів.

Крім того, кандидатам у цей період забороняється: проведення масових акцій від імені партій, розповсюдження агітаційних матеріалів, демонстрація фільмів та інших телепередач від імені партій або кандидатів.

Згідно із законом, 19 і 20 липня також забороняється оприлюднення результатів опитування громадської думки, повʼязаного з виборами.

У Китаї вибухнув завод. Загинули 10 осіб

У китайській провінції Хенань внаслідок вибуху на газопереробному заводі загинули 10 осіб. Про це повідомляє «Центральне телебачення Китаю».

19 працівників отримали поранення. Ще пʼятеро вважаються зниклими безвісти. Вибух стався в повітророзподільній установці в місті Саньменься.

Ударна хвиля вибила вікна у найближчих будівель.

У США помер архітектор Всесвітнього фінансового центру Сезар Пеллі

У США у віці 92 років помер аргентинський архітектор Сезар Пеллі. Він спроектував вежі Петронас у Куала-Лумпурі, будівлі Brookfield Place і хмарочос Costanera Center. Про це повідомив президент Аргентини Маурісіо Макрі у Twitter.

«Я хочу висловити свої співчуття родичам і друзям талановитого Сезара Пеллі. Його роботи, які він залишив як спадщину по всьому світу, є предметом гордості для всіх аргентинців», — зазначив він.

Сезар Пеллі народився 12 жовтня 1926 року у місті Сан-Мігель-де-Тукуман. Серед його найвідоміших робіт — вежі Петронас у Куала-Лумпурі, комплекс будівель Brookfield Place у Нью-Йорку (більш відомий як Всесвітній фінансовий центр) і хмарочос Costanera Center у Сантьяго.

SpaceX перенесла запуск корабля Dragon

Американська компанія SpaceX перенесла запуск ракети-носія Falcon 9 з вантажним кораблем Dragon з космодрому на мисі Канаверал, штат Флорида, на 24 липня. Про це йдеться на сторінці у Twitter.

Наголошується, що раніше запуск був запланований на неділю, 21 липня. Корабель має доправити на Міжнародну космічну станцію матеріали та обладнання для наукових досліджень.

Причиною перенесення запуску у компанії назвали недавнє закінчення тестів Falcon 9.

Хакери зламали сайт Скотленд-Ярду і почали публікувати жартівливі новини

Невідомі зламали сайт Скотленд-Ярду, а також акаунти відомства в соціальних мережах, після чого почали публікувати жартівливі новини та образи на адресу поліції. Про це повідомляє The Independent.

Так, хакери почали відправляти поштовою розсилкою повідомлення з непристойними висловлюваннями. Як зʼясувалося згодом, проблему виявили на ділянці зовнішнього провайдера.

«Ми повідомимо, коли проблему буде вирішено», — зазначив співрозмовник агентства.

Поліція вже вибачилася перед користувачами.