«Повна заборона неможлива». У Зеленського збираються ініціювати закон про зброю

Автори:
Катерина Коваленко, Марія Ульяновська
Дата:

Радник команди президента Володимира Зеленського з політичних питань та один із головних ідеологів партії «Слуга народу» Микита Потураєв заявив, що в Україні потрібно врегулювати питання володіння зброєю. Команда президента планує ініціювати ухвалення відповідного закону.

Як розповів Потураєв theБабелю, повна заборона зброї в Україні неможлива «в силу історичної традиції».

«Закон необхідний, щоб визначити, хто може носити зброю, на яких підставах, яким критеріям ця людина повинна відповідати, яких правил вона повинна дотримуватися і яку зброю вона може мати», — сказав він.

При цьому Потураєв проти того, щоб називати це «легалізацією зброї».

«Йдеться не про легалізацію, а про введення цієї ситуації зі зброєю, яка в нас продається, у правове поле. Слово «легалізація» лякає людей. А коли ти говориш про те, що потрібно ввести в правове поле — це абсолютно інша історія. У людей хибне уявлення про термін. Під легалізацією розуміють зняття деяких барʼєрів, а в нашому випадку — це якраз створення обмежень і правил. Як людина, у якої є легальна зброя, я точно знаю, про що говорю», — пояснив він.

За словами Потураєва, зараз є два громадські законопроєкти про зброю. Він пропонує обʼєднати їх в один, який «усіх влаштує».