Вночі: На ЧАЕС почали переробляти радіоактивні відходи, Зеленський хоче надавати друге громадянство українцям з діаспори, з Кевіна Спейсі зняли звинувачення

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

На ЧАЕС почали переробляти радіоактивні відходи

У зоні відчуження Чорнобильської атомної електростанції почали переробляти рідкі радіоактивні відходи. Як повідомляє Державне агентство з управління зоною відчуження, такі відходи перетворюють на тверді, і вони стають безпечнішими.

Потім їх відправляють на захоронення у спеціально обладнане приповерхневе сховище твердих радіоактивних відходів.

«За перший тиждень роботи заводу успішно переробили 2 755 кг рідких радіоактивних відходів (кубового залишку)», — зазначено в повідомленні.

Зеленський пропонує надавати друге громадянство етнічним українцям з діаспори

Президент Володимир Зеленський хоче надавати українське громадянство етнічним українцям, які живуть за кордоном. Також отримати український паспорт за спрощеною процедурою зможуть люди, права і свободи яких порушують в їхніх країнах. Про це повідомляє Офіс президента.

«Президент України доручає МЗС розробити механізм надання українського громадянства як другого для етнічних українців із дружніх нам країн, які прагнуть долучитися до розвитку своєї історичної батьківщини. Також Володимир Зеленський доручає розробити механізм спрощеного надання українського громадянства людям, які потерпають від порушення прав і свобод у своїх країнах», — йдеться в повідомленні.

Палата представників Конгресу США заблокувала імпічмент Трампу

У США палата представників Конгресу заблокувала розгляд резолюції про імпічмент президенту Дональду Трампу.

Про це повідомляє USA TODAY.

Підтримати резолюцію відмовилися 332 конгресмени. За проголосували 95 представників Демократичної партії, продемонструвавши зростання підтримки такого рішення. Це було перше голосування з цього питання після того, як представники Демократичної партії отримали більшість.

Угорський клуб під керівництвом українця Реброва вийшов до другого раунду Ліги чемпіонів

Угорський футбольний клуб «Ференцварош» під керівництвом українця Сергія Реброва вийшов до другого раунду кваліфікації Ліги чемпіонів. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Угорська команда 17 липня здолала на виїзді болгарський «Лудогорець» — 2:3. Один із голів за «Ференцварош» забив українець Ігор Харатін.

У другому раунді кваліфікації «Ференцварош» зустрінеться з мальтійською «Валлеттою».

Ребров став головним тренером «Ференцвароша» у 2018 році. У свій перший сезон в Угорщині він здобув титул чемпіона країни.

Із Кевіна Спейсі зняли звинувачення в сексуальних домаганнях

Прокурори штату Массачусетс у США зняли звинувчення проти актора Кевіна Спейсі у справі про сексуальні домагання до 18-річного хлопця. Про це повідомляє BBC.

Імовірний потерпілий Вільям Літтл, який раніше звинувачував Спейсі в домаганнях у 2016 році, відмовився свідчити в суді. Він не захотів надати інформацію про свій нібито втрачений телефон, що, на думку адвокатів Спейсі, могло виправдати актора.