«Політичної волі моєї особистої недостатньо». Зеленський пояснив, чому немає «посадок»

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Президент Володимир Зеленський записав відеозвернення, в якому за кермом автомобіля він розповів, чому немає «посадок» у гучних справах. Відповідний ролик опубліковано в YouTube.

Зеленський розповів, що ледь не з першого дня президентства зустрівся з представниками силових відомств — Міністерства внутрішніх справ, Національного антикорупційного бюро (НАБУ), Генеральної прокуратури (ГПУ) та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП). На зустрічі він запитав у очільників відомств щодо найгучніших справ — розстрілів під час Революції гідності, переслідування журналістів, вбивства Катерини Гандзюк та розкрадань «Укроборонпрому».

«І тут почалося найголовніше — САП каже, що в усьому винне НАБУ, НАБУ каже, що в усьому винна САП. Генпрокурор каже, що була б політична воля — ми б уже всіх посадили. Зараз уже минуло півтора місяця, і я розумію тільки одне — політичної волі моєї особистої недостатньо, немає політичної волі у наших правоохоронних органів. У когось є, але чогось їм завжди не вистачає. А коли людині не вистачає, то ми будемо робити все, щоб не вистачало країні цих людей», — розповів Зеленський.