Смс-розсилку для дискредитації партії «Голос» організував депутат сільради на Львівщині

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

У Львівській області правоохоронці виявили депутата однієї із сільських рад, який організував масову смс-розсилку з неправдивою інформацією про партію «Голос» Святослава Вакарчука. Про це повідомляє департамент комунікації Національної поліції.

«У межах досудового розслідування працівники кіберполіції встановили, що фактично особа, яка використовує смс-розсилку з альфа-іменем «Peremoga», є одним із депутатів сільрад Львівської області. У вигляді фізичної особи-підприємця він оформив смс-розсилку з одним із операторів мобільного зв’язку, в кількості від 5 до 25 тисяч упродовж місяця», — розповів начальник Департаменту кіберполіції Нацполіції Сергій Демедюк.

Окрім контрагітації щодо партії «Голос», депутат використовував смс-розсилку задля агітації за політичну партію «Європейська солідарність» Петра Порошенка.

«Також було встановлено, що абонентська база отримувачів цих смс-повідомлень була сформована ще під час президентських виборів 2019 року однією з політичних партій, яка домінувала на Львівщині», — додав начальник кіберполіції.

Національна поліція України

Наразі розпочато кримінальне провадження за ст. 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача) Кримінального кодексу. Тривають слідчі дії.