Британський міністр: Ассанжа не видадуть країні, де дозволена смертна кара

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Британський міністр у справах Америки і Європи Алан Данкан заявив, що засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа не екстрадують до країни, де є смертна кара.

Про це він сказав під час візиту до Еквадору, пише EFE. Там Данкан зустрівся з головою Міністерства закордонних справ Еквадору Хосе Валенсіа.

13 червня міністр внутрішніх справ Великої Британії Саджид Джавід підписав дозвіл на екстрадицію засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа до США. Смертна кара дозволена у 29 американських штатах.

  • У травні Міністерство юстиції США оприлюднило 17 нових кримінальних звинувачень проти засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа. Його звинувачують у тому, що він незаконно опублікував імена секретних джерел, змовився з колишнім військовим аналітиком розвідки Челсі Меннінг і допомагав їй в отриманні доступу до секретної інформації.
  • Засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа у 2010 році звинуватили в сексуальних домаганнях і зґвалтуванні у Швеції. Скандинавська країна видала ордер на його арешт, проте Ассанж попросив притулку на території посольства Еквадору в Лондоні. З 2012 року він перебував у посольстві, де отримав політичний притулок.
  • 11 квітня Еквадор позбавив засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа дипломатичного притулку. Його заарештувала британська поліція.