Кабмін продовжив заборону на ввезення російських товарів до кінця 2020 року

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Уряд вніс зміни до постанови про заборону на ввезення російських товарів в Україну, продовживши його дію до 31 грудня 2020 року. Відповідний документ із підписом премʼєр-міністра Володимира Гройсмана опублікований на сайті Кабінету міністрів.

«Внести до постанови Кабінету Міністрів України від 30 грудня 2015 р. № 1147 «Про заборону ввезення на митну територію України товарів, що походять з Російської Федерації» — зі змінами, внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 15 травня 2019 р. № 535, зміни, що додаються», — йдеться в документі.

  • Постанови про мита й ембарго на російські товари Кабмін продовжує щороку, починаючи з 2016 року. У перелік російських товарів, які потрапили під українські обмеження, входять мʼясо, риба, крупи, зерно, хлібобулочні та кондитерські вироби, молочні продукти, кава, чай, горілка, пиво, сигарети, корми, низка хімікатів (зокрема й деякі мінеральні добрива), залізничне обладнання та ін.
  • Кабінет міністрів вніс зміни до переліку заборонених товарів російського виробництва для ввезення на територію України. Зокрема, заборонено ввезення легкових автомобілів, автобусів, тракторів, вантажівок і мотоциклів.
  • 15 травня Кабмін заборонив ввозити з Росії портландцемент, а також глиноземний, шлаковий, сульфатостійкий та схожі гідравлічні цементи, забарвлені або незабарвлені, готові або у вигляді клінкерів; фанеру клеєну, панелі фанеровані й аналогічні матеріали з шаруватої деревини.