Опитування: «Голос» випереджає «Європейську солідарність» і «Батьківщину»

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Пʼять політичних сил можуть подолати прохідний барʼєр на позачергових виборах до Верховної Ради, які заплановані на 21 липня. Про це свідчать результати опитування Центра Разумкова.

Як і раніше, лідирує партія «Слуга народу», за неї готові віддати голос 41,5% тих, хто має намір брати участь у виборах і вже визначився з вибором. На другому місці «Опозиційна платформа — За життя», за них мають намір проголосувати 12,5%. Піднялася в рейтингу партія «Голос» — 8,8% серед тих, хто має намір брати участь у виборах і вже визначився з вибором, дещо менше голосів отримає «Європейська солідарність» — 8,3%, а за ВО «Батьківщина» готові проголосувати 7%.

Таблиця Центру Разумкова

Ще дві політсили мають шанси пройти до парламенту з урахуванням статистичної похибки. За партію «Сила і честь» Смешка готові проголосувати 4,6%, за «Опозиційний блок» — 3,8%.

Дослідження проводили з 5 до 11 липня 2019 року. Опитано 2018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України (за винятком Криму та окупованих територій Донецької і Луганської областей). Теоретична похибка вибірки (без урахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.