Вночі: Франція створює космічні війська, ОБСЄ засудила атаку на «112 Україна», а центр Нью-Йорка залишився без світла

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Центр Нью-Йорка залишився без світла через пожежу в трансформаторі

Пожежа в трансформаторі на Манхеттені на 64-й вулиці залишила без світла близько 70 тис. жителів. Про це йдеться в повідомленні місцевої енергетичної компанії Con Edison, передає Axios.

«Ми розраховуємо, що більшість клієнтів будуть підключені до опівночі», — йдеться в повідомленні.

Глава компанії Джон Макевой уточнив, що вже відновили енергопостачання у пʼяти з шести районів міста, які постраждали від перебоїв.

Мер міста Білл де Блазіо пізніше розповів, що енергопостачання було повністю відновлене.

Вибори у Верховну Раду-2019: місце голосування вже змінили майже 200 тис. українців

Місце для голосування на дострокових парламентських виборах, запланованих на 21 липня, вже змінили близько 200 тис. українців. Про це свідчать дані Державного реєстру виборців.

Так, станом на 13 липня можливістю проголосувати не за місцем прописки вирішили скористалися 198 747 осіб.

Найбільше змінили місце голосування в Донецькій області (25 356 осіб) і в Києві (21 863 особи). Найменше у Чернівецькій області (1 457 осіб).

Макрон оголосив про створення космічних військ Франції

Президент Франції Емманюель Макрон заявив про створення в структурі військово-повітряних сил спеціального космічного командування. Про це повідомляє Le Figaro.

Так, Макрон схвалив космічну доктрину, яку йому запропонувала міністр оборони Франції Флоренс Парлі.

Подібне командування необхідно для забезпечення розвитку та зміцнення космічних можливостей країни, а також для захисту французьких супутників.

В ОБСЄ назвали напад на «112 Україна» фактом залякування ЗМІ

Представник Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір назвав напад на телеканал «112 Україна» кричущим фактом залякування ЗМІ. Про це йдеться на сайті організації.

«Я засуджую сьогоднішній напад на будівлю телеканалу 112 Україна в Києві. На щастя, ніхто не був поранений, але з таким насильством та погрозами щодо ЗМІ не можна миритися. Це неприпустимий акт залякування, який міг призвести до серйозних наслідків», — зазначив він.

Крім того, Дезір закликав українську владу ретельно розслідувати напад і покарати винних.

На США обрушився шторм «Баррі». Евакуйовано 10 тис. осіб

На узбережжя штату Луїзіана обрушився тропічний шторм «Баррі», через що довелося евакуювати близько 10 тис. осіб. Про це повідомляє BBC.

Так, згідно з даними Національного центру зі спостереження за ураганом, «Баррі» вийшов з Мексиканської затоки на сушу в районі Інтракостал-Сіті. Максимальна швидкість «Баррі» досягає приблизно 112 км/год.

Розпорядження про обовʼязкову евакуацію торкнулося приблизно 10 тис. осіб, які проживають поблизу Міссісіпі. Близько 100 тис. домогосподарств залишаються без електрики.

Всі рейси з аеропорту Нового Орлеана були скасовані.