Бойовики напали на готель у Сомалі. Серед жертв є іноземці й кандидат у президенти

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

У Сомалі бойовики угруповання «Харакат аш-Шабаб» напали на готель Asaseey в місті Кісмайо. В результаті атаки загинуло 26 осіб, серед яких є іноземці. Ще 56 осіб отримали поранення, передає DW.

«Серед загиблих — два американці, британець, канадка, китаєць, три танзанійці і три кенійці. Жертвами нападу на Asasеey Hotel стали також колишній міністр місцевої адміністрації та депутат парламенту», — зазначив президент регіону Джуббаланд Ахмед Мохамед.

Чиновник уточнив, що серед загиблих є кандидат у президенти, який планував балотуватися на майбутніх регіональних виборах, і журналістка Ходан Налея зі своїм чоловіком.

Атака на готель почалася, коли в ньому знаходилися регіональні політики і старійшини кланів. За словами свідків, вони чули вибухи, після чого в будівлю увірвалися озброєні бойовики.

«Всередині панував хаос, я бачив кілька трупів, які забрали з місця події, а люди збігалися з прилеглих будинків», — зазначив Хусейн Муктар, свідок трагедії.

Місцевій владі знадобилося кілька годин, щоб відновити контроль над готелем.

Сомалі часто зазнає нападів терористів, проте після вигнання «Харакат аш-Шабаб» з Кісмайо в 2012 році, регіон став відносно мирним.

Як відомо, угруповання повʼязують з «Аль-Каїдою», яка досі має потужний вплив у різних районах Сомалі.