Зеленський на нараді в Одесі зажадав від в. о. голови ДФС звільнитися

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Президент Володимир Зеленський під час наради, яка була присвячена розвитку морських портів України, зажадав від в. о. голови Державної фіскальної служби і ексначальника місцевої митниці Олександра Власова написати заяву про звільнення. Про це повідомляє пресслужба президента в Facebook.

Так, суперечка виникла через звернення президента до Власова з питань необхідності ухвалення кадрових рішень щодо керівників Волинської, Закарпатської, Чернівецької та Львівської митниць.

«Ми з вами домовилися, що ви звільните людей, митників, якщо вони самі не підуть на те, щоб написати заяви на звільнення... А потім я попросив надати мені реальні документи, вони не збігаються з вашим постом в Facebook. Тобто ви людей відправили у відпустку. Можна невелику доповідь з цього питання», — зауважив Зеленський.

Відповідаючи на запитання, Власов заявив, що «за той короткий термін мета досягнута, вони звільнені від виконання обовʼязків».

У відповідь на це Зеленський заявив, що чиновник «тримає його за ідіота».

«Ви вважаєте, що я ідіот? Що я, ви нас вважаєте ідіотами? Я хочу, щоб ви особисто написали заяву на ваше звільнення. Не пішли у відпустку, а реально це зробили. Скажіть, будь ласка, мені дату, щоб я знав це не з Facebook, а з реальних документів», — уточнив він.

Крім того, Зеленський заявив, що для обрання голови Одеської ОДА буде проведено конкурс.

«Голова Одеської облдержадміністрації буде призначений за конкурсом. Ми маємо такий досвід проведення у Львові, де людина, яка була другою в списку з трьома прізвищами, стала головою облдержадміністрації», — зазначив він.