Сенцов відзначає шостий день народження в СІЗО Росії. Його адвокат розповів про плани режисера

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Український режисер і письменник Олег Сенцов відзначає свій 43-й день народження, шість з яких він провів у російському СІЗО. У звʼязку з цим його адвокат Дмитро Дінзе розповів у Facebook про плани чоловіка і його стан здоровʼя.

«Олег Сенцов всім передає привіт з Колонії. У нього все нормально, здоровʼя в нормі. Працює над новими оповіданнями і повістями», — зазначив він.

Нагадаємо, кримського режисера Олега Сенцова і активіста Олександра Кольченка затримали російські спецслужби на анексованому півострові в травні 2014 року. Їх звинуватили в організації терактів.

У серпні 2015 року Північнокавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років суворого режиму. Кольченка засудили до 10 років колонії. Обидвоє свою провину не визнали.

  • Учасники глобальної акції #SaveOlegSentsov закликали верховну представницю ЄС з питань зовнішньої політики Федеріку Могеріні зробити ряд важливих кроків, зокрема, щодо звільнення з російського полону режисера Олега Сенцова та інших українських політвʼязнів.
  • Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) завершив комунікацію у справі українського режисера Олега Сенцова, якого незаконно утримують в Росії.