НАБУ викликало на допит генпрокурора Луценка

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Національне антикорупційне бюро викликало на допит генерального прокурора Юрія Луценка, повідомила у Facebook прессекретарка генпрокурора Лариса Сарган.

Луценка викликали через справу учасника Євромайдану Івана Бубенчика, який, за даними ЗМІ, зізнався у розстрілі правоохоронців під час зіткнень на Євромайдані. Луценко передав провадження складу прокурорів на чолі із куруючим заступником генпрокурора Анжелою Стрижевською для досудового розслідування.

«Генеральний прокурор викликається на допит у якості свідка у кримінальному провадженні, порушеному за заявою адвоката потерпілих. Цим адвокатом є О. Горошинський, відомий захисник «беркутів» та самого Януковича», — написала Сарган. Провадження зареєстроване за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.364 (зловживання владою) Кримінального кодексу.

Хто такий Іван Бубенчик?

Активіст Євромайдану. У фільмі української студії громадянського кіно Babylonʼ13 Бубенчик розповів, як за допомогою зброї, «яку принесла інша особа», стріляючи по ногах силовиків, посіяв серед них паніку, «створюючи ефект, ніби у протестувальників багато тактичної зброї».

Пізніше в одному з інтервʼю Бубенчик заявив, що вбив на Майдані двох командирів «Беркуту». Цими словами зацікавилася Генеральна прокуратура, проте начальник управління спецрозслідувань Сергій Горбатюк заявив, що висунути Бубенчику підозру у вбивствах неможливо, тому що всі причетні до будь-яких злочинів проти правоохоронців під час Євромайдану підпадають під амністію, справи стосовно них мають бути закриті, вони не можуть бути затримані, їм не може бути повідомлено про підозру.