Вночі: на Донбасі загинув цивільний, у Москві відпустили затриманих кримських татар, а українські баскетболісти взяли срібло на Універсіаді в Неаполі

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Внаслідок обстрілу на Донбасі загинув мирний житель

Житель села Чермалик Донецької області загинув під час обстрілу цього населеного пункту. Як повідомляє пресцентр штабу Операції обʼєднаних сил, обстріл із боку бойовиків розпочався близько 21:00 11 липня.

За інформацією українських військових, загиблий — чоловік 1970 року народження. За попередніми даними, снаряд впав на подвірʼя його будинку. Чоловіку спершу надали медичну допомогу, але від отриманих поранень він помер.

У Москві відпустили кримських татар, затриманих біля Верховного суду

У Москві відпустили всіх 50 кримських татар, яких 11 липня затримали під час акції протесту під Верховним судом Російської Федерації. Про це повідомляє правозахисна організація «Кримська солідарність».

На всіх затриманих склали адміністративні протоколи за статтею про порушення встановленого порядку організації мітингу. Їм загрожує штраф у розмірі від 10 тис. до 20 тис. рублів (близько 4—8 тис. грн).

Українські баскетболісти взяли срібло на Універсіаді

Національна студентська збірна з баскетболу виборола срібні нагороди на Універсіаді в італійському Неаполі. Як повідомляє Федерація баскетболу України, у матчі за золото українські баскетболісти поступилися збірній США з рахунком 85:63.

Перед цим українці перемогли команди Канади, Австралії, Китаю та Фінляндії.

Конгрес США схвалив нові санкції проти Росії

Палата представників Конгресу США проголосувала за поправку до проєкту оборонного бюджету на 2020 рік, яка передбачає додаткові санкції проти Росії. Про це повідомляє «РБК-Україна».

Йдеться про обмежувальні заходи щодо російського суверенного боргу. Причиною нових санкцій стало російське втручання в американські вибори президента.

США анонсували спецоперацію з затримання родичів мігрантів

Влада США планує заарештувати щонайменше 2 000 родин іммігрантів, які мають бути депортовані під час загальнонаціональної операції. Спецоперація має розпочатися 14 липня. Як пише «Радіо Свобода» з посиланням на The New York Times, вона мала відбутися раніше, але її перенесли через розбіжності в адміністрації Трампа.

Подібні операції проводили й раніше, однак дещо незвичними є рейди проти сімей, а не іммігрантів із кримінальними історіями.