Вночі: У Німеччині засудили бойовика «ДНР», під час шторму в Греції загинули 6 туристів, У Литві заблокують російський Sputnik

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

У Німеччині засудили бойовика «ДНР»

Суд у Німеччині визнав винним в участі в конфлікті на сході України громадянина своєї країни. Про це повідомляє Deutsche Welle.

43-річний Алекс Д. отримав два роки умовно за «підготовку тяжкого злочину, що загрожує державній безпеці».

Суд визнав, що чоловік допомагав бойовикам на українському Донбасі близько двох років. Але чим саме він там займався, встановити не вдалося.

Шестеро туристів загинули в Греції під час шторму

На північному сході Греції в адміністративному районі Халкідіки внаслідок шторму, сильного дощу та граду загинули шестеро відпочивальників. Про це пише Reuters.

Серед загиблих — туристи з Чехії, Румунії та Росії.

За попередньою інформацією, літня чеська пара загинула, коли сильний вітер зніс їхній трейлер. Громадяни Румунії — жінка і 8-річний хлопчик — загинули через обвалення даху ресторану в містечку Неа-Плагія. Росіяни — батько і син — загинули внаслідок падіння дерева неподалік від готелю.

Ще близько 70 людей постраждали, у більшості з них різноманітні переломи.

Іранські кораблі намагалися захопити британський танкер

П’ять кораблів Ірану намагалися захопити танкер під прапором Великої Британії в Ормузькій протоці. Про це повідомляє CNN із посиланням на свої джерела.

За інформацією каналу, увечері 10 липня представники Ірану наказали нафтовому танкеру British Heritage змінити курс та зупинитися неподалік, в іранських територіальних водах. Проте у справу втрутився корабель Військово-морських сил Сполученого королівства, який супроводжував танкер. За даними журналістів, військовий корабель на знак попередження навів свої палубні установки на іранські човни і змусив їх відступити.

ЦВК зареєструвала ще 76 іноземних спостерігачів

Центральна виборча комісія зареєструвала ще 76 офіційних спостерігачів від іноземних держав і міжнародної організації. Про це повідомляє пресслужба ЦВК.

Серед них — 68 спостерігачів від громадської спілки «Міжнародне співтовариство з прав людини», один — від Литви, троє — від Португалії, четверо — від Швеції.

Таким чином, зараз комісія всього зареєструвала 598 офіційних спостерігачів на позачергових виборах народних депутатів України.

У Литві заблокують сайт російської державної агенції Sputnik

Литовська комісія теле- і радіомовлення вирішила заблокувати в країні сайт російської інформаційної агенції Sputnik.

Про це повідомляє литовська телерадіокомпанія LRT.

Сайт агенції заблокують через порушення нею авторських прав.

Раніше заблокувати сайт Sputnik закликали депутати від партії «Союз Вітчизни — Християнські демократи Литви» Лаурінас Касчунас і Аудронюс Ажубаліс. 18 червня вони заявили, що матеріали агентства «спотворюють реальність».