Суд у Білорусі увʼязнив бойовика «ДНР»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У Білорусі суд на два роки увʼязнив місцевого громадянина за участь у війні на Донбасі на боці бойовиків «ДНР», пише «Радіо Свобода».

Таке рішення ухвалив Брестський обласний суд 10 липня. 44-річного чоловіка визнали винним в участі в збройному конфлікті на території іноземної держави. Обвинувачений — житель Бреста. До того, як поїхав на Донбас, працював на одному з підприємств міста. Раніше тричі притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжки та розкрадання.

Примітно, що службу в білоруській армії обвинувачений не проходив за станом здоров’я. На Донбас потрапив у 2015 році, записавшись «добровольцем з ідейних міркувань». Його зарахували «рядовим до штурмового полку морської піхоти». Засуджений воював під позивним «Ветерок», брав участь у бойових діях у селі Комінтернове (Пікузи) Волноваського району Донецької області. У 2017 році полетів до Сирії.

У травні 2018 року засудженого зарахували рядовим у батальйон «донецької народної міліції». Наприкінці того ж року він поїхав до Бреста у відпустку, але повертатися назад не збирався, пояснивши це «офіцерським свавіллям» у збройних формуваннях бойовиків. Після цього чоловік прийшов з повинною до Комітету держбезпеки Білорусі.