На Гаваях декриміналізували зберігання до трьох грамів марихуани

Дата:

Американський штат Гаваї декриміналізовує зберігання невеликої кількості канабісу, повідомляє Vox. Таким чином, Гаваї стали 26-м штатом США, де так чи інакше легалізований канабіс.

Законодавче зібрання штату ухвалило проєкт про декриміналізацію канабісу в травні, після чого документ направили на підпис губернатору Девіду Іге. Він не підписав законопроєкт, але й не ветував, таким чином, через 35 днів він автоматично став законом.

Новий закон набуде чинності в січні 2020 року. Тепер зберігання до трьох грамів марихуани буде каратися штрафом у $130. Раніше це каралося штрафом в $1 000 або арештом на 30 днів.

У США вже 26 штатів, зокрема Вашингтон, легалізували марихуану. А у Вермонті й окрузі Колумбія марихуана легалізована, але не дозволена до продажу в рекреаційних цілях.

  • Більше половини українців частково або повністю підтримують легалізацію медичної марихуани для пацієнтів, які потребують знеболювання. Про це свідчать результати соціологічного опитування групи «Рейтинг».
  • Виконуюча обовʼязки міністра охорони здоровʼя Уляна Супрун закликала внести зміни в законодавство, щоб зробити медичну марихуану доступною для всіх, хто її потребує.