НАБУ затримало заступника голови Укрдержархіву. Його піймали на хабарі

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Детективи Національного антикорупційного бюро викрили на хабарі заступника голови Державної архівної служби (Укрдержархіву). Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

Імені чиновника не називають.

«Посадовець в обмін на $10 тис. неправомірної вигоди пообіцяв сприяти працевлаштуванню особи до Фонду державного майна України. Згодом сторони домовилися про зменшення вартості «послуги» — до $9,8 тис.», — йдеться в повідомленні.

Детективи піймали чиновника під час передачі другого траншу грошей у розмірі $4,8 тис.

Чоловіка затримали.

Пізніше Спеціалізована антикорупційна прокуратура оголосила йому про підозру. Крім цього, САП підозрює чиновника в тому, що він не задекларував дохід від продажу квартири у Києві за 1,240 млн грн, а також видаток за купівлю іншої квартири у сумі 1,1 млн грн у 2016 році. Також йому закидають те, що він не відобразив дарування квартири на суму 3,3 млн грн у центрі столиці.

  • Колишній губернатор Ріо-де-Жанейро у Бразилії Сержіо Кабрал звинуватив українського олімпійського чемпіона Сергія Бубку та російського спортсмена Олександра Попова у тому, що вони брали участь у корупційній схемі.
  • Працівники Головного управління з боротьби з корупцією та оргзлочинністю Служби безпеки затримали головну тренерку Національної збірної команди України з підводного спорту та підводної діяльності на хабарі у 20 тис. грн.