«Лоліта експрес». Мільярдер Джеффрі Епштейн, якого підозрюють у торгівлі людьми, міг бути сутенером для багатьох політиків та кінозірок у США

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
«Лоліта експрес». Мільярдер Джеффрі Епштейн, якого підозрюють у торгівлі людьми, міг бути сутенером для багатьох політиків та кінозірок у США

Stephanie Keith / Getty Images

Тисячі імен відомих людей, політиків, кінозірок та бізнесменів виявило ФБР у записнику арештованого американського мільярдера Джеффрі Епштейна, якого підозроюють у торгівлі неповнолітніми дівчатами. Про це пише Bloomberg.

Американські прокурори закликали всіх, у кого є інформація про вчинки Епштейна, прийти до правоохоронних органів та надати свідчення. Це стосується світських левиць, знаменитостей і політиків, які відвідували розкішні вечірки в будинках Епштейна на Мангеттені або Палм-Біч на початку 2000-х або літали його приватним літаком, названим таблоїдами «Лоліта експрес». «Приходьте поговорити з нами, перш ніж ми вас знайдемо», — заявили прокурори.

У чорному записнику Джеффрі Епштейна виявилося понад тисяча VIP-імен, включаючи засновника Victoriaʼs Secret Леслі Векснера і колишнього президента Білла Клінтона. Серед них актори Рейф Файнз, Алек Болдвін, музиканти Джиммі Баффет та Кортні Лав, а також ілюзіоніст Девід Блейн.

Із політиків там записані також колишній ізраїльський премʼєр-міністр Ехуд Барак, колишній премʼєр-міністр Великої Британії Тоні Блер та британський принц Ендрю, покійний генеральний директор Salomon Brothers Джон Гутфренд і його дружина Сьюзан.

ФБР підозрює, що всі ці люди могли бути клієнтами Епштейна, який організовував неповнолітніх повій для впливових людей. У книжці також були зазначені імена членів сімʼї Трампа, є навіть запис на головний номер у Білому домі.

Колишній федеральний прокурор Якоб Френкель зазначив, що справа Епштейна може розвиватися так само, як скандал зі вступом до коледжу, коли десятки багатих батьків давали хабарі, щоб спростити для своїх дітей навчання.

Прокурор Мангеттена Джеффрі Берман попросив людей надати будь-яку інформацію у справі Епштейна, зателефонувавши 1-800-CALL-FBI.

  • Джеффрі Епштейна затримали 7 липня після того, як його літак, який прибув із Парижа, приземлився в аеропорту в сусідньому з Нью-Йорком штаті Нью-Джерсі. Арешт Епштейна може бути пов’язаний зі злочинами, які були скоєні ним у період між 2002 і 2005 роками. Тоді мільярдера звинуватили в тому, що він користувався послугами неповнолітніх повій. У 2008 році він визнав свою провину в залученні неповнолітніх до заняття проституцією та провів у в’язниці близько 13 місяців.
  • Особлива увага до справи Епштейна прикута ще й тому, що мільярдер добре знає чинного президента США Дональда Трампа, а також колишнього американського лідера Білла Клінтона, принца Ендрю та герцога Йоркського.