Зеленський підписав указ про поліпшення доступу до 4G по всій країні

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Президент Володимир Зеленський підписав указ про поліпшення доступу до зв’язку четвертого покоління (4G) по всій країні до кінця року. Відповідний указ №497/2019 опублікований на сайті глави держави.

«Затвердити заходи з покращення доступу до мобільного Інтернету», — ідеться в документі.

Зазначають, що вказані заходи схвалено «з метою забезпечення максимального покриття території України мережами рухомого (мобільного) зв’язку третього та четвертого поколінь, надання широкосмугового доступу до Інтернету, отримання повсюдно громадянами України переваг та можливостей цифрового світу, насамперед у сферах освіти, медицини, електронної комерції, адміністративних послуг, розвитку електронної демократії».

У свою чергу, заступник глави Офісу президента з економічних питань Олексій Гончарук у вівторок, 9 липня, під час брифінгу заявив, що план дій погоджений з регулятором.

«У нас є два діапазони частот, які оператори зараз не використовують через низку регуляторних проблем. Ми ідентифікували ці проблеми, і указ президента затверджує план дій, як до кінця року зробити все необхідне, щоб у невеликих містах, селах і на дорогах значно покращився мобільний інтернет», — зазначаив Гончарук.

  • 17 травня п’ятий президент України Петро Порошенко підписав указ про заходи для запровадження системи мобільного зв’язку п’ятого покоління (5G).
  • Президент Володимир Зеленський надав громадянство іноземцям, які захищали Україну на Донбасі. Президент підписав указ № 466/2019, за яким українські паспорти отримають 14 осіб.
  • Президент Володимир Зеленський затвердив положення про створення Офісу президента і підписав низку кадрових указів, якими голову та заступників Адміністрації президента (АП) призначено на посади в новій структурі.