Міністру енергетики Насалику готують повідомлення про підозру

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) готує повідомлення про підозру міністру енергетики та вугільної промисловості Ігорю Насалику. Про це theБабелю стало відомо з джерел в правоохоронних органах.

Підозра стосується недостовірного декларування доходів за 2016 рік.

Матеріали справи погоджені зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою (САП).

Раніше директор САП Назар Холодницький заявив, що найближчим часом оголосять про підозру одному з міністрів, а також декільком головам обласних державних адміністрацій. Але конкретних прізвищ він не назвав. Про це він сказав в ефірі телеканалу «Прямий» 8 липня.

  • У грудні 2017 року Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) встановило, що міністр Насалик подав у декларації за 2016 рік відомості, які відрізняються від достовірних. Зокрема, він не вказав вартість офісу площею 129,7 кв. м у Києві та не задекларував 521,2 тис. гривень, нарахованих йому Укргазбанком.
  • Також за Насаликом був зареєстрований моточовен Regal, який, за його словами, він віддарував. Але одержувач подарунка не перереєстрував човен, про що Насалик нібито не знав на момент подання декларації.
  • Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик погодився зустрітися на боксерському рингу з директором дивізіону «Інтегрований газовий бізнес» НАК «Нафтогаз України» Андрієм Фаворовим і влаштувати «бій без правил».