Трамп «більше не матиме справи» з послом Великої Британії після скандалу з його телеграмами

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Президент США Дональд Трамп заявив, що Штати не мають наміру співпрацювати з послом Великої Британії Кімом Дарроком після витоку його телеграм уряду його країни. Про це Трамп написав у Twitter.

«Я погано знаю посла, але в США його не люблять і не хорошої думки про нього. Ми більше не будемо мати з ним справу», — написав Трамп. Крім того, він розкритикував премʼєр-міністра Великої Британії Терезу Мей, яка висловила підтримку Дарроку.

«Я дуже критично ставився до того, як Велика Британія і премʼєр-міністр Тереза Мей справлялися з Brexit. Такий безлад створили вона та її представники. Я говорив їй, що потрібно зробити, але вона вирішила піти іншим шляхом», — додав американський лідер.

Про що йдеться?

У понеділок британські ЗМІ оприлюднили телеграми, які Даррок надсилав уряду. Серед іншого, Даррок називає в них Трампа некомпетентним, а його адміністрацію — «недієздатною». «Ми не віримо, що ця адміністрація стане істотно більш нормальною; менш недієздатною; менш непередбачуваною; менш дипломатично незграбною і невмілою», — йдеться в одному з послань.

В інших повідомленнях посол підтверджував «хаос» у Білому домі, а також описував «плутанину» під час ухвалення Трампом рішення щодо удару по Ірану. Після цього Міністерство закордонних справ почало розслідування цього витоку.