У МОЗ назвали фейком інформацію про $150 за перескладання іспиту IFOM

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Міністерство охорони здоровʼя спростувало інформацію про необхідність сплати студентами медичних виші $150 за перескладання міжнародного іспиту з основ медицини (IFOM), повідомляють на сторінці відомства у Facebook.

«150 доларів за перескладання міжнародного іспиту з основ медицини (IFOM) — фейк. За потреби, перескладати IFOM студенти насправді будуть за власний кошт — так само, як і будь-який інший компонент ЄДКІ (»Крок 1», іноземну мову). Вартість такого перескладання коливатиметься в межах суми за перескладання «Кроку" чи іноземної мови. І це точно не буде 150 доларів», — наголосили в міністерстві.

У міністерстві також додали, що сума у $150 доларів за індивідуальне складання IFOM дійсно фігурувала у повідомленнях Центру тестування при МОЗ України, але це було раніше, до того, як IFOM став частиною Єдиного державного кваліфікаційного іспиту. «На той час іспит не був обовʼязковою частиною ЄДКІ. Студенти його складали добровільно, якщо мали бажання отримати відповідний сертифікат», — підкреслили в МОЗ.

  • Наприкінці червня Державне бюро розслідувань (ДБР) провело обшуки в МОЗ через участь «Державного будівельного центру Міністерства охорони здоровʼя України» у будівництві Інституту раку.