Телеміст «России 1» і NewsOne. Білецький висунув ультиматум Зеленському, погрожуючи «взяти відповідальність на себе»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Колишній командир батальйону «Азов» і голова «Національного корпусу» Андрій Білецький висунув ультиматум президенту Володимиру Зеленському щодо телемосту, який планують провести російський канал «Россия 1» і NewsOne.

Про це він заявив у своєму відеозверненні.

«Про що [Володимиру] Путіну треба з нами поговорити? Про 13 тисяч загиблих українців? Про три окуповані області? Про розпиляні повністю підприємства Донбасу? Про компенсацію для українських матерів, які втратили своїх дітей? Про що вони хочуть поговорити... Ми, українці, з ними не маємо ніякого бажання ні говорити, ні бачитися. Але у нас є бажання поговорити з нашим президентом. Запитати, він президент України або хто?» — сказав Білецький.

За його словами, телеміст — це ганебна і неприпустима ситуація, яку можна порівняти з окупацією. Білецький заявив, що у звʼязку з цим будуть протести.

«Пане президенте, у вас є доба, щоб вирішити цю ситуацію і не допустити такого ефіру [...]. Якщо за добу ви не впораєтеся або не захочете з цим справлятися, то ми радо візьмемо на себе ці обовʼязки. У нас є великий досвід вгамовування вати на сході. Я можу сказати одне: цієї ганьби в українському ефірі точно не буде», — заявив голова «Нацкорпусу».

  • 8 липня російський державний телеканал «Россия 1» анонсував проведення телемосту з українським NewsOne під назвою «Треба поговорити». Одним із ведучих із боку Росії буде Андрій Малахов, з українського боку — ведучий і генеральний продюсер NewsOne Василь Голованов. Частина політиків і організацій готуються до протестів. Партія Святослава Вакарчука «Голос» чекає на реакцію СБУ. У Зеленського поки не прокоментували телеміст.